Maailman rankimmat maratonit 3

Maailman rankimmat maratonit 3

Yhdysvalloissa järjestetään Grand to Grand Ultra -niminen viikon ja 274 kilometrin mittainen kisa, joka vie kilpailijat Grand Canyonin pohjoisreunalta Grand Staircasen huipulle. Kilpailijoiden on varustauduttava kaikenlaisia maastotyyppejä varten, aina hiekkadyyneistä punakivisiin kanjoneihin ja metsäpolkuihin. Itsenäinen kilpailusarja tarkoittaa, että osallistujat kisaavat läpi Amerikan kaikkein syrjäisimpien alueiden ilman opasta ja täysin omalla vastuulla varusteistaan.

Kilpailu koostuu kuudesta etapista, ja vuorien ja laaksojen ylittämisen jälkeen osallistujien täytyy saavuttaa 2,6 kilometrin korkeus merenpinnasta maaliviivalla. Nousua kilpailun aikana on yhteensä 5,5 kilometriä. Juoksijat pääsevät todistamaan upeita geologisia nähtävyyksiä ja luonnon villieläimiä, kuten paksusarvilampaita ja harvinaisia Kalifornian kondorikotkia.

Etelä-Afrikan Big Five -maraton

Juokse norsujen, sarvikuonojen, puhvelien, leijonien ja leopardien joukossa yhdessä maailman viidestä parhaasta maratonista. Kisa vie kilpailijat läpi näiden viiden suuren riistaeläimen asuinalueiden Afrikan savannilla. Vaikka ympärilläsi on uskomattoman kaunis luonto, Big Five -maraton on haastava kilpailu. Juoksun ensimmäinen osuus juostaan punaisilla hiekkateillä ennen kuin osallistujat suuntaavat ylös jyrkkää Wellow Wood Hilliä.

Maasto on yksi tämän kisan haastavimmista tekijöistä. Usein joudut juoksemaan syvässä hiekassa ja irtonaisten kivien seassa. Sää on kuiva, aurinkoinen ja suhteellisen helppo kesäkuussa, jolloin lämpötila on 15 ja 20 asteen välillä päivisin, kun aurinko on ylhäällä, mutta öisin lämpötila saattaa tippua pakkasen puolelle.

Yhdysvaltojen Pikes Peak -maraton

Kisa ylös Coloradon Pikes Peakia on todellinen ylämäkitaistelu. Fyysisesti vaativa korkealla merenpinnasta käytävä kilpailu alkaa kymmenen kilometriä lähteen Colorado Springsistä Manitou Springsissä ja koostuu noususta ylös vuorta sen huipulle asti sekä laskeutumisesta takaisin alas maaliviivalle. Jos idea juoksukisasta vuoren huipulle ja takaisin alas kuulostaa liian haastavalta, voi koettaa sen sijasta puolimaratonia, Pikes Peak Ascentia, joka kattaa saman reitin ylös, mutta ei enää palaa takaisin alas. Lähtöviivalta vuoren huipulle nousua kertyy yhteensä lähes 2,4 kilometriä, kun taivallat kohti Pikes Peakia, ja keskimäärin nousu on 11 prosenttia. Sää Pikes Peakin ympäristöstä on ennalta arvaamaton, joten osallistujia kehotetaan olemaan valmiina kaikenlaisiin lämpötiloihin.

Baikalin jäämaraton Venäjällä

Baikalin jäämaraton on järjestäjien oman ilmoituksen mukaan Venäjän eksoottisin juoksukilpailu ja maailman nopein maraton jään päällä. Tämä maraton on osa suuremaan talvilajien tapahtumaa, Winteriada Festivalia, mihin sisältyy pilkkimistä, luistelua ja jopa jäällä pelattavaa golfia. Kisa järjestetään Baikalin järven jäällä ja maasto vaihtelee pehmeästä lumikerroksesta jään päällä aina luistelukaukaloa vastaaviin olosuhteisiin.

Jos tässä ei ole vielä tarpeeksi hankaluuksia, karu maisema ei tarjoa mitään suojaa kovilta tuulilta ja hyiseltä kylmyydeltä, eikä se tarjoa mitään keskittymispisteitä tai perspektiivin tunnetta. Täyden kisan pituus on yli 42 kilometriä, ja vuonna 2015 kisaan osallistui yhteensä 167 juoksijaa.

Norjassa järjestettävä kaamosyön puolimaraton

Jos olet koskaan halunnut kokeilla maratonin juoksemista täydessä pimeydessä, tämä on loistava paikka aloittaa. Vaikka kyseessä on vain puolimaraton, kuuluu tämä kilpailu luonteensa puolesta kaikkein äärimmäisten juoksukilpailujen joukkoon maailmassa. Kisa järjestetään Norjan Tromsøssä kaupungin alueella kaamoksen aikaan, jolloin päivänvaloa on tarjolla erittäin rajallinen määrä.Vaikka kilpailu alkaa iltapäivällä, osallistujat juoksevat pimeydessä lumen ja jään läpi. Keskimääräinen lämpötila tammikuussa 2015 oli noin viiden pakkasasteen paikkeilla, joten osallistujia suositellaan käyttämään lämpimiä kerroksellisia vaatteita ja jääpiikeillä varustettuja kenkiä. Reitti kiertää ympäri Tromsøn rannikkoa ja vuonna 2015 kilpailuun osallistui yli 1 200 juoksijaa kamppailemaan toisiaan vastaan pimeydessä juostavassa puolimaratonissa.