Triathlonlomalle bermudalle

Triathlonlomalle bermudalle

Modernista triathlonista on tullut maailmanlaajuinen ilmiö muutaman vuosikymmenen aikana.

Ruohonjuuritason tapahtumana San Diegon ikonisilla rannoilla alkunsa saaneen lajin voi nyt löytää maailman ainutlaatuisimmista ja kauneimmista maista. Kisat itsessään ovat aina kokemus, mutta yhdistettynä paikalliseen ruokakulttuuriin ja ympäröiviin nähtävyyksiin triathlonista tulee paljon enemmän kuin vain uintia, pyöräilyä ja juoksemista. Yksi kokemisen arvoinen kisapaikka on Bermuda, reilun 54 neliökilometrin kokoinen saari North Carolinan rannikolla. Bermudasta on tullut kestävyysurheilun ”hotspot”. ITU World Triathlon Series pysähtyy saarella huhtikuun lopussa, ja kisaviikonloppuun kuuluu sekä eliittikisoja että ikäryhmittäin järjestettyjä kisoja. Barry Siff, International Triathlon Unionin (ITU) johtoryhmän jäsen ja USA Triathlon Board of Directorsin puheenjohtaja, kertoo osallistuneensa Bermudan kisoihin vuonna 2018 ja rakastaneensa niitä. Kaikki kisoissa, saarella ja ihmisissä oli hänen mukaansa ensiluokkaista ja loistavaa. Hän suosittelee triathlonelämystä kaikille ja kehottaa nauttimaan: ”Enjoy!” Aivan kuin maailmanluokan triathlonkisa saarella ei olisi tarpeeksi, voi syistä suunnata kisalomalle Bermudalle tehdä listan.

Syitä matkustaa Bermudalle

Ei kannata antaa Bermudan suhteellisen pienen koon hämätä. Saarella on kaikki palvelut ja majoitusmahdollisuudet, joita triathlonin harrastaja voi toivoa. Halusi sitten majoittua kaupungissa tai hotellissa yksityisellä rannalla vaihtoehtoja on useita. The Hamilton Princess and Beach Club on virallinen tapahtumapaikka ITU World Triathlon Seriesille. Se tarjoaa luksusnäköalan vesirajaan ja sijaitsee kävelyetäisyyden päässä kisapaikalta.

ermudalla on täydellinen ilmasto triathlonkisoja varten. Atlantin valtameressä North Carolinan edustalla sijaitsevalla Bermudalla ei ole korkeita lämpötiloja ja kosteutta, joita muilla eteläisemmillä saarilla on. Jopa kesäkuukausina lämpötilat pysyvät yleensä kohtuullisina. Huhtikuun lopussa oleva kisa-ajankohta merkitsee, että lämpötilat ovat optimaalisia huippusuoritukseen radalla ja miellyttäviä myös katsojille. Arvasit oikein – Bermuda on tunnettu meren antimistaan, jotka ovat maailmanluokkaa. Paikallisiin suosikkeihin kuuluu ruokalajeja kuten kalakeitto ja ”wahoo crudo”. Ei ole yllättävää, että kalat pyydetään päivittäin Bermudan rannoilta, joten saalis on niin tuoretta kuin se vain voi olla. Mutta jos meren antimet eivät kuulu suosikkeihin tai kisoja edeltävään menuun, saarelta löytyy myös omat versiot currysta, pastasta ja pihvistä. Bermudalta löytyy loistavia treenireittejä. Jos aikoo tehdä Bermudan lomastaan kisaloman, voi paikalle saapua ajoissa ja totuttautua ilmastoon ja maastoon ennen suurta päivää. Ympäri saarta kulkee paljon pyöräily- ja juoksureittejä. Triathlonisti Flora Duffy suosittelee reittiä, joka kulkee ohi Tobacco Bayn ja St. Catherinen linnoituksen sekä Railway Trailia läpi Bermudan kasvitieteellisten puutarhojen. Jos ei ole varma siitä, minne pitäisi mennä, muutamat paikalliset pyöräily- ja juoksuryhmät järjestävät ajoittain ryhmäajeluja ja -juoksuja.

Pitkät rannat

Bermudalla on yli 120 kilometriä rannikkoa, joten rantoja on paljon ja avoveteen pääsee uimaan helposti. Clarence Cove ja Clearwater Beach ovat tunnettuja tyynestä, kirkkaasta vedestä ja runsaasta merielämästä. Ne ovat myös helposti saavutettavissa. Merellä uitaessa täytyy pitää mielessä tuulen suunta ja se, että muiden urheilijoiden kanssa on turvallisempaa uida kuin yksin. Jos ui ennemmin altaassa, kannattaa suunnata National Sports Centreen.

The Bermuda Triathlon Association on tehnyt merkittävää työtä synnyttämällä vahvan triathlonyhteisön ja järjestämällä noin viittä muodollista tapahtumaa vuosittain. Vaikuttavin saavutus on kuitenkin, että seura isännöin ITU World Triathlon Grand Finals -kisaa vuonna 2021. Osallistumalla ITU World Triathlon Seriesiin Bermudalla vuonna 2019 urheilijat saavat tilaisuuden kokea tulevan maailmanmestaruusradan. Vaikka uiminen, pyöräileminen ja juokseminen ovat perusta kisalomalle, on tärkeää saada perheenjäsenet ja ystävät viihtymään matkan ajan. Bermudalla on katsojaystävällinen rata, jotta kannustaminen on helppoa, ja saari tarjoaa paljon kokemuksia. Bermudan luonnontieteestä voi oppia lisää akvaariossa, museossa ja eläintarhassa tai snorklailemalla suojelluilla rannoilla ja poukamissa. Jopa nirsoimmat lomailijat löytävät tekemistä ennen ja jälkeen kisan.